-
17,99 €
Ar kada susimąstėte, kad metai turi 365 dienas ir tik 52 sekmadienius? Tik 52 šventadieniai, kai galime daugiau laiko praleisti su šeima: pramogauti, susėsti prie bendro stalo, pasidalyti savaitės džiaugsmais ir rūpesčiais, jaukiai ir neskubėdami pasimėgauti namuose pagamintais valgiais. „52 sekmadienio pietūs“ įkvėps jus paruošti šiuolaikiškus, nesudėtingus, skanius šventadienio pietus, ir nesvarbu, ar jų susirinksite šeštadienį, ar sekmadienį, ar kitą šventinę dieną. Tai šventadienių valgiaraštis visiems metams! Jame rasite daugiau kaip 180 įvairių receptų: salotų, sriubų, antrųjų patiekalų ir, be abejo, desertų.
-
14,49 €
Jei mėgstate gaminti, ieškote naujų skonių, norite paragauti įvairių šalių patiekalų, „Pasaulio šalių virtuvė“ – kaip tik jums. Knygoje rasite net 200 receptų iš 20 pasaulio šalių: Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Austrijos, Gruzijos, Graikijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Maroko, Izraelio, Irano, Indijos, Kinijos, Tailando, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Meksikos. Čia rasite įvairių užkandžių, troškinių, sriubų, kepsnių, blynų, virtinių, pyragų, sausainių ir kitų patiekalų receptų.
-
12,99 €
Knyga „Desertai. 365 receptai“ – tai 365 saldumynų receptų rinkinys visiems metams.
365 tradicinių ir šiuolaikinių desertų receptai, parengti profesionalių konditerių! Tortai, pyragai, pyragaičiai, sausainiai, bandelės, suflė, morengai, vafliai, pudingai, kremai, ledai, putėsiai, saldainiai – viskas, ką galime pasigaminti namuose iš įprastų produktų!
Knyga nudžiugins tradicinių desertų mėgėjus ir tuos, kurie mėgsta sveikesnius desertus: su avižiniais dribsniais, kukurūzų ar grikių miltais, džiovintais vaisiais, riešutais.
Gaminkite kartu su šeima, džiaukitės saldžiomis akimirkomis, ragaukite patys ir vaišinkite draugus!
-
11,49 €
Dovilės Bajalienės ir Manto Bajalio, tinklaraščio „Skanios Bajalių šeimos istorijos“ ir kulinarinių knygų autorių, parengta tradicinių lietuviškų patiekalų knyga. Joje – beveik 100 lietuviškos virtuvės receptų: tradicinės sriubos, mėsos užkandžiai ir kepsniai, šaltieji ir karštieji žuvies, bulvių ir grybų valgiai, varškės ir miltiniai patiekalai, saldumynai. Rasite šaltibarščių, barštelių su ausytėmis, grybienės, agurkinės, alaus, žemuogių, mėlynių, kopūstų bei kitokių sriubų receptų. Sužinosite, kaip išsivirti skanios šaltienos, pagaminti karkos ar liežuvių vyniotinį, iškepti kibinus, grikainius, kugelį su rūkyta vištiena, šonkauliukų „kelmą“, kalėdinę žąsį, ištroškinti šernieną, paruošti Kūčių silkę ar kitą burnoje tirpstantį patiekalą. O kur dar naminės spurgos, žagarėliai, „Skruzdėlynas“, medaus tortas!
Gaminkite ir vaišinkite! Tegul lietuviškos virtuvės patiekalai sukviečia į šiltus namus visą šeimą, draugus, padeda dalytis maloniais prisiminimais, įkvepia eksperimentuoti, ieškoti naujo skonio, džiaugtis kulinariniais atradimais!
-
10,99 €
Paulius Strasevičius knygoje Tortai pateikia 52 savo gaminamų tortų receptus – kiekvienam metų savaitgaliui po vieną! Rasite visko, ko geidžia širdis, – nuo paprastų jogurtinių iki klasikinių „Pavlovos“, „Napoleono“ ir amerikietiško sūrio torto.
„Šioje knygoje stengiausi pateikti itin paprastų, bet kartu ir proginių tortų receptų. Pagaminau 52 tortus – kiekvienam savaitgaliui po vieną! Ruošiau tokius tortus, kad atsivertę šią knygą jų pasigaminti galėtų visi. Atkreipiau dėmesį ir į produktus – daugelį jų tikrai turite savo namuose, o kitus lengvai rasite parduotuvėje. Svarbi buvo ir torto kaina – norėjau, kad ji nebūtų tokia kaip aukščiausio lygio kepyklose, bet tortai skoniu tikrai nenusileistų tokiems pat konditerijos gaminiams. Džiaugiuosi imdamasis tokių darbų. Tai dar vienas gyvenimo iššūkis, kuris, manau, pavyko. Pavyks ir Jums!“, – teigia knygos autorius Paulius Strasevičius.
Liko 4
-
10,99 €
Šokoladas – receptų knyga, skirta visiems šokolado mėgėjams, kuriems patinka gaminti, eksperimentuoti, smaližiauti ir vaišinti. Knygoje daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti įvairių gardumynų: tortų, pyragų, sausainių, pudingų, kremų, saldainių, gėrimų su šokoladu.
„Šokoladas man – stebuklo sinonimas. Jis visada beprotiškai susuka galvą, o jo kvapas pakerta kojas. Puodelis karšto šokolado, kuriame nuskendęs žiupsnis rytietiškų prieskonių, burnoje tirpstantis triufelis, iki paskutinio šaukštelio išlaižytas šilkinis šokoladinis pudingas… Tai visada užburia, suteikia laimės, pakelia nuotaiką, sužadina prisiminimus! Daugybė šaltų ir šiltų šokolado atspalvių, kiekvieną kartą kitokios stingstančio šokolado formos neleidžia sustoti…“ Taip apie šokoladą sako knygos bendraautorė, tinklaraščio www.duonosirzaidimu.lt, kelių kulinarinių knygų autorė Jurgita Vaskel.
Knygoje rasite daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti tortų, pyragaičių, įvairių desertų ir net saldainių su šokoladu.
Skanių atradimų!
-
5,99 €
„Auginu ir gaminu“ – tai knyga, skirta visiems siekiantiems gyventi sveikai. Knygoje patariama, kaip lengvai užsiauginti daržovių savo darže ir kaip jas sveikai bei skaniai paruošti savo namų virtuvėje. Pirmoje knygos dalyje pateikiama patarimų apie daržo sodinimą, daržovių auginimą ir priežiūrą, o antroje – daug gardžių patiekalų receptų iš pačių užsiaugintų daržovių.
-
10,99 €
„Superpietūs dėžutėje“ – knyga, kurioje rasite, kaip lengvai, paprastai, greitai ir skaniai pasigaminti pietus į darbą. Sužinosite, kokių salotų, apkepėlių, blynų, troškinių, kepsnelių, saldžių desertų, pyragaičių ir gėrimų galima pasigaminti iš įprastų produktų.
-
10,99 €
Skanus ir sveikas maistas nebūtinai turi būti brangus. Kruopos yra vienas pigesnių maisto produktų, o iš jų gaminami patiekalai gali būti patiekiami ir prabangiausių vakarienių metu. Kruopos tinka ne tik košėms, sriuboms, bet ir salotoms, įvairiems užkandžiams, pyragams, desertams ir netgi gėrimams gaminti. Knygoje laukia kruopščiai atrinkti lengvai ir paprastai pagaminamų patiekalų receptai. Visus valgius gamino, receptus tobulino, fotografavo maisto tinklaraščio „Kiaunės reikaliukai“ autorė Lina Burdenkova ir tinklaraščio „Villa Alps“ autorė bei maisto tinklaraštininkų elektroninio žurnalo „Debesys“ redaktorė Asta Eigelytė-Gunnarsson. Kviečiame į virtuvę: atsiverskite knygą, užsiriškite prijuostę ir leiskitės į naują skanių atradimų kelionę!
-
10,99 €
Ar konservavimas – sudėtingas dalykas? Išmanant pagrindinius principus maisto produktų konservavimas tampa visai paprastas, lengvas ir, žinoma, naudingas. Gamindami namuose ne tik sutaupysite – konservuodami tinkamais būdais ir naudodami priedus pasigaminsite sveikesnių konservuotų produktų. Be to, daugelis jų – tai jau paruoštas patiekalas, kurį galima iš karto valgyti. Vadinasi, tai patogu ir praktiška: vieną kartą sugaišę daugiau laiko sutaupysite jo ruošdami pietus ar vakarienę. Knygoje rasite, kokių konservų galima pasigaminti kaitinant maisto produktus aukštoje temperatūroje, ką ir kaip marinuoti, šaldyti, džiovinti, rauginti, kaip produktus konservuoti su cukrumi, ir daugiau kaip 150 puikių receptų!
Tai puikus konservavimo vadovas norintiems namuose konservuoti lengvai ir paprastai! Praktiška, skanu, sveika!
-
10,99 €
„Auginu ir gaminu“ – tai knyga, skirta visiems siekiantiems gyventi sveikai. Knygoje patariama, kaip lengvai užsiauginti daržovių savo darže ir kaip jas sveikai bei skaniai paruošti savo namų virtuvėje. Pirmoje knygos dalyje pateikiama patarimų apie daržo sodinimą, daržovių auginimą ir priežiūrą, o antroje – daug gardžių patiekalų receptų iš pačių užsiaugintų daržovių.
-
10,99 €
„Uogos ir vaisiai“ knygoje rasite daugiau kaip 160 gardžių patiekalų receptų iš uogų ir vaisių. Užkandžiai, salotos, sriubos, kepsniai, desertai, gėrimai, padažai, džemai iš 10 rūšių uogų – nuo aviečių iki spanguolių, ir iš 19 rūšių vaisių – nuo ananasų iki persimonų! Pasinaudoję receptais galėsite pasigaminti ne tik puikių desertų, gėrimų, bet ir skanių salotų, kepsnių, įvairių padažų ir pagardų.
Atraskite naujų skonių ir mėgaukitės vaisiais ir uogom visus metus!
-
11,99 €
Kai norisi ko nors saldaus, visada verta namuose pasigaminti trokštamų saldėsių – šviežių, purių, tirpstančių burnoje, kvepiančių vanile ar cinamonu. Šioje knygoje visiems smaližiams pateikiame daugiau kaip 200 pačių populiariausių, gerai žinomų ir visų mėgstamų saldumynų receptų.
Tiems, kurie namuose nori gaminti kaip tikri profesionalai, padės konditerių patarimai – namų kepėjo abėcėlė. Sužinosite, ką namuose turi turėti kiekvienas kepėjas, kaip pagaminti įvairių rūšių tešlą, ką iš jos išsikepti, kaip iš gatavų produktų pagaminti daugybę saldumynų. Ir dar – kiekvieno skyriaus pabaigoje rasite tarpukario šeimininkės užrašų, kaip pagaminti vieną ar kitą gardėsį. Šių užrašų kalba netaisyta, receptai „nenugludinti“, tačiau besidomintieji mūsų virtuvės raida čia atras puikių patarimų ar netgi pamėgins pasigaminti tų laikų skanumynų. Gardžių, naminių ir su meile pagamintų saldumynų!
Pagal kategoriją
Pagal autorių
- Aistė Mišinytė
- Albertas Šimėnas
- Aldona Armalė
- Aleksandra ir Danielius Mizielinskiai
- Alvydas Jonaitis
- Andri Snær Magnason
- Anna Ruhe
- Annet Huizing
- Anželika ir Rimvydas Laužikai
- Arūnas Valinskas, Andrius Tapinas
- Arvydas Jakštas
- Audronė Jurkštienė
- Audronė Ona Jurkštienė, Sandra Saunoriūtė
- Audronė Vizbarienė
- Aušra Strazdaitė-Ziberkienė, Martynas Vingrys
- Benjaminas Mašalaitis
- Birutė Lenktytė-Masiliauskienė
- Caja Cazemier, Martine Letterie
- Care Santos
- Česlovas Stonys
- Charli Howard
- Charlote Habersack
- Christopher Edge
- Clémentine Beauvais
- Daiva Dmuchovska
- Danguolė Kandrotienė
- Daniela Fischerova
- Diāna Zande
- Dovilė ir Mantas Bajaliai
- Edmundas Ganusauskas
- Ewa Wołkanowska-Kołodziej
- Ewa Wołkanowska-Kołodziej, Genowefa Wołkanowska
- Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach
- Gediminas Kamarauskas
- Giedrė Stankevičienė
- Gintarė Karelina, Sandra Saunoriūtė
- Gudrun Skretting
- Irina Koscelkovskienė, Inga Pupelienė
- Jasminka Petrović
- Jessica Martinello
- Jonas Vaidelys
- Jovita Starkutė, Indrė Neimantė
- Julija Matulaitė, Dalia Ramančauskaitė
- Juris Zvirgzdiņš
- Karl Olsberg
- Katarzyna Ryrych
- Kiran Millwood Hargrave
- Kristina Rimkutė
- Lena Hesse, Philippas Winterbergas
- Libertas Klimka
- Lionginas Virbalas
- Lorenz Pauli
- Lorenzo Amurri
- Lorenzo Pauli
- Małgorzata Strękowska-Zaremba
- Margit Auer
- Mečislovas Rondomanskas
- Miglė Janušauskienė, Martyna Kačinskaitė, Kristina Rimkutė
- Mila Berg
- Monika Krutulytė
- Pamela Butchart
- Patricia Forde
- Paulius Strasevičius
- Quentin Gréban
- Reda Iršėnaitė
- Renatas Mizeras
- Rimas Kavaliauskas
- Roma Blėkienė
- Rugilė Kazlauskienė
- Sandrija Čapkauskienė
- Selemonas Paltanavičius
- Sjoerd Kuyper
- Sjoerdas Kuyperis
- Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė
- Stuart Atkinson
- Thierry Robberecht
- Vaiva Lukošienė
- Valdas Valiukevičius
- Vanessa Walder
- Vydas Mačiulis
- Vytautas Kandrotas
- Vytautas Key
- Wojciech Grajkowski
- Zane Zusta
Pagal žymas
- autorė Danguolė Kandrotienė
- culture of Lithuania
- Danguolė Kandrotienė
- Debesų Ganyklos
- gamta
- gyvūnai
- history of Lithuania
- iliustracijos
- Istorija
- Kelionės
- Knygos ateities lyderiams
- kraštovaizdis
- kulinarija
- Kulinarinės knygos
- kultūra
- landscape of Lithuania
- Lietuva
- Lietuvos istorija
- literatūra vaikams
- Lithuania
- nacionalinės
- national features
- nature of Lithuania
- nuotraukos
- nuotraukų albumas
- nuotykiai
- patarimai
- pažinimas
- pažintinis
- pažintinė knyga
- photo album
- Photo album of Lithuania
- Receptai
- regional features of Lithuania
- regioninės ypatybės
- reprezentacinė knyga
- savybės
- short descriptions about Lithuania
- Terra Publica
- travels
- trumpi aprašymai
- turizmas
- Vaikų literatūra
- Virtuvės knyga
- Vytautas Kandrotas