2019 Archives | Terra Publica

Rodoma 1–20 iš 33

  • Filtrai
  • Rūšiuoti pagal:
  • Rodoma 1–20 iš 33

  • 14,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį

    Liko 12

  • 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 14,99 

    Atnaujintas žurnalisto Valdo Valiukevičiaus „Dakaro kariai“ leidimas – dar daugiau neįtikėtinų istorijų iš 2019 m. vykusio Dakaro ralio, įspūdinga lenktynininkų Benedikto Vanago, Antano Juknevičiaus, Vaidoto Žalos ir kitų maratono dalyvių patirtis Dakaro ralyje Afrikos ir Pietų Amerikos trasose. TV reportažuose rodytos istorijos ir nauji, dar niekur negirdėti pasakojimai iš knygos „Dakaro kariai“ autoriaus lūpų. V. Valiukevičius kartu su Arūnu Lekavičiumi 2002 m. ir 2003 m. dalyvavo Dakaro ralyje.

    Į krepšelį
  • 16,99 

    Pripažinkite, Prancūzija yra TA šalis, nuo kurios susisuka galva, pakerta kojas ir kuri nepalieka nė vieno abejingo! Žavėtis tikrai yra kuo: įspūdinga architektūra, neįkainojamomis meno ir kultūros vertybėmis, saulėtais paplūdimiais, snieguotomis kalnų viršūnėmis, gurmanišku maistu ir gėrimais…

    Knyga „Pažink Prancūziją“ – jums tik patvirtins, kad Prancūzija – ypatinga, o patyrusio keliautojo ir žmogaus, mylinčio Prancūziją, mintys padės pažvelgti į šią šalį netikėtais rakursais. Kodėl Prancūzijoje taip svarbu pasisveikinti, padėkoti ir atsisveikinti? Kas apsaugojo Paryžių nuo bombardavimo? Kaip sūris gali tapti tarpvalstybinio konflikto priežastimi? Kaip atrodo tikrasis prancūziškas kotletas?

    Pažinkite dar neregėtą Prancūziją: nuo tik prancūzams būdingų tradicijų, užsieniečiams nesuprantamų keistenybių iki istorinių sąsajų su Lietuva. Knygos „Pažink Prancūziją“  puslapiuose Prancūzijos paveikslas atsiskleidžia per autoriaus smalsumą, įsimintinas keliones, neprilygstamą gastronomiją ir asmenines patirtis.

    Knygoje „Pažink Prancūziją“ rasite:

    • šmaikštų tekstą ir įdomius faktus;
    • rinktinius maršrutus po Prancūziją jūsų svajonių atostogoms;
    • rekomendacijas, kokių patiekalų būtina paragauti kiekviename regione;
    • praktinius patarimus keliautojams.
    Į krepšelį
  • 8,99 

    Knyga „Žodžių sąrašas“ – įtraukianti distopinė istorija paaugliams apie ateities pasaulį. Ekologinių katastrofų nustekentoje Žemėje vienintelė saugi vieta – Arka. Žmonijos gelbėtojas ir Arkos valdovas Jonas Nojas įsitikinęs, jog kalba yra žmoniją apėmusių negandų šaltinis. Gerai, kad jis jau turi visų bėdų sprendimą – tereikia sunaikinti kalbą.

    Leta – paskutinė Arkos žodininkė. Jos pasaulyje neskamba muzika, nėra paveikslų ir knygų. Žmonės susikalba naudodami vos 700 Sąrašo žodžių. Už saugių Arkos sienų – tik laukinė gamta ir viską semiantis vandenynas.

    Kartą į Letos krautuvėlę užsuka vaikinas. Tik iš kur jis toks atsirado? Kalba Sąrašo žodžiais, bet neįprastai. Akys veria kiaurai. Ir… O Deive, jis sužeistas!

    Knygos „Žodžių sąrašas“  leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

     

    Į krepšelį
  • 11,99 

    Į šią knygą surinkome trumpas, bet ne prastas istorijas. Ar esate girdėję apie Traukutį? O DraKoNą? Tai gal bent svajojančią jūrų kiaulytę esate sutikę? Knygoje darniai sugulė naujos, dar niekur nepublikuotos istorijos ir liaudies pasakos, padavimai, sakmės, nauju pavidalu atgimė ne viena patarlė ir anekdotas. Vienos istorijos paskatins susimąstyti, kitos – susiriesti iš juoko.

    „365 pasakos prieš miegą“ – tai smagių, mielų ir pamokančių istorijų rinkinys visiems metams!

    Į krepšelį

    Liko 2

  • 11,99 

    Tikriausiai tu žinai, kodėl lyja ir kas per vieni tie vikingai. Greičiausiai moki naudotis išmaniaisiais įrenginiais ir galbūt – 3D spausdintuvu. Bet ar gali pasakyti,

    * kodėl planetos nesusiduria?

    * kiek debesų reikėtų išgręžti, kad pripildytum vonią?

    * ar zombis yra gyvas?

    * kodėl ne visi gali judinti ausis?

    * kur galima atsispausdinti vakarienę?

    * kaip pakeisti įstatymus?

    Knyga Kas? Kaip? Kodėl? 400 pasaulio paslapčių“ turi net 400 smagių klausimų, kuriais galėsi nustebinti draugus, ir 400 išmintingų atsakymų, kurie bus naudingi per pamokas… na, ir šiaip gyvenime.

    Tie, kas žino, keičia pasaulį! Tu irgi tai gali!

    Į krepšelį

    Liko 1

  • 7,99 

    Varnalėšų lauke yra tik suolelis, sūpynės ir riešutmedis. Ne pati smagiausia vieta leisti laiką, tiesa?

    Bet palūkėk, su tavimi norėtų susipažinti kalbantis katinas, Dr. A. Kula ir… tikrų tikriausia ragana! Tad kodėl gi tau neprisėdus po riešutmedžiu ir neišklausius jų istorijų? Nustebtum sužinojęs, kiek daug visko nutinka tokioje ramioje vietoje!

    Knygos leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

    Į krepšelį

    Liko 10

  • 5 out of 5

    5,99 

    Knyga „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje”tai trumpas pasakojimas apie smalsumą ir draugystę. Apie knygas ir neįtikėtinus skaitymo stebuklus.

    Šššš! Tyliau! Pasilenk, o dabar atsargiai pasižiūrėk pro kampą. Ar matai tą patį, ką ir aš? Sakai, kad taip būti negali? Gali, gali! Juk ir tu esi smalsus ir mėgsti skaityti smagias knygeles, tai kodėl to negalėtų daryti lapė? Sakai, kad lapės į biblioteką nevaikšto? O tu vėl pažvelk iš už kampo. Juk ten tikrai lapė su knyga.

    Tikras stebuklas bibliotekoje, ar ne?

    Knygos „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje” leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

     

    Į krepšelį

    Liko 3

  • 8,99 

    Aš Kosas. Man trylika. Gyvenu šeimos viešbutyje ant jūros kranto. Manote, kad mano gyvenimas amžinos atostogos?

    Patikėkit, tokių atostogų niekas nenorėtų. Klausytis seserų ir amžinų jų bėdų dėl meilių, makiažo ir kitų moteriškų dalykėlių. Žiūrėti į amžinai užsiėmusį tėvą… Svajoti apie mergaitę, į kurią net bijai pažvelgti.

    O tai, kas nutiko šią vasarą, prilygtų nebent ekstremalioms atostogoms. Tėvas pateko į ligoninę. O mums teko gelbėti viešbutį nuo bankroto. Tik iš kur saujelė paauglių gali gauti pinigų?

    O čia lyg tyčia… Jei pavyktų laimėti grožio konkursą, išspręstume visus reikalus. Klausimas vienas, kuri sesuo gražiausia? O gal gražiausias? Ko tik nepadarysi dėl šeimos…

    Bet žinot, kas šauniausia? Kad ši beprotiška vienos vasaros istorija tapo ne tik knyga „Viešbutis „Didžioji M“, bet ir filmu. Ir, žinoma, kad viskas baigėsi gerai.

    Knygos leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

    Į krepšelį
  • 7,99 

    Knyga „Užburtas namas“ – tai paslaptinga istorija, kurią skaitant nugara nubėgs ne vienas šiurpuliukas. Du drąsūs vaikai, Marysia ir Danielis, ryžtasi šiurpą keliančiai kelionei į užburto namo gelmes.

    Daugelis žmonių Marysią palaikytų keista mergaite. Ir nenuostabu, juk ji leidžia dienas… tupėdama krūmuose. Marysia atlieka slaptą užduotį – ji stebi užburtą namą.

    Danielis – naujokas mokykloje. Vieną dieną jis užklumpa Marysią stebėjimo poste.

    Netikėta pažintis greitai virsta į slaptą susitarimą: jei Danielis laikys liežuvį už dantų, Marysia atskleis jam namo paslaptį!

    Knygos „Užburtas namas“ leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

     

    Į krepšelį
  • 5,99 

    Žvaigždelė – vienaragė. Bet ne tokia kaip visi: nemoka ji nei vaivorykštėmis šuoliuoti, nei padangėmis skrieti. Bet vieną kartą… Iš pačių aukštybių tiesiai mažajai vienaragei po kojomis nukrinta tikrų tikriausia žvaigždė! Ir jai taip reikia grįžti namo į žvaigždėtą dangų! Vienaragė skuba jai padėti – juk nepaliksi naujojo draugo bėdoje. Stebuklingas nuotykis prasideda!

    „Mažoji vienaragė: kaip gera turėti draugų“ – žaisminga paveikslėlių knyga su miela istorija apie draugystę ir subtiliai švytinčiomis iliustracijomis.

    Į krepšelį

    Liko 1

  • 8,99 

    Knyga ,,Žvaigždžių mergaitė“ iš kitų paaugliams skirtų knygų išsiskiria turtinga, vaizdinga, gyva kalba, sodriu pasakojimo stiliumi, originaliais naujadarais.

    Izabelė gyvena saloje, kurios visi uostai uždaryti. Labai ilgai svajojusi apie nuotykius, ji net neįsivaizdavo, jog šie prasidės tada, kai… dings jos geriausia draugė! Prisijungusi prie paieškos komandos mergina leidžiasi į salos gilumą. Rūkstantys kalnai, išdžiūvusios upės ir kitos keistenybės primena kadaise girdėtas legendas. Gal iš tiesų bunda ilgai snaudęs ugnies demonas?

    Į krepšelį
  • 8,99 

    Knyga ,,Žuvele, nerk!“ – tai pasakojimas apie draugystę, patyčias, sudėtingus pasirinkimus ir daugybę sunkumų, su kuriais bręsdamos susiduria mergaitės.

    – Plaukimas tikrai nelieknina. Pažiūrėk, kokia stora Mo… – pradėjo Kloja, bet prikando liežuvį.

    Visos staiga nuščiuvo, o aš neiškart sumojau, apie ką ji kalba. Kloja kalbėjo apie mane…

    Kloja visada tokia. Niekada nesusimąsto apie kitų jausmus. Kasdien tauška apie berniukus, atseit, vidurinėje jau būtina turėti vaikiną. Vaikiną?! Nesąmonė! Aš visai nenoriu bučiuoti berniukų. Labiausiai trokštu pasinerti į gaivų baseino vandenį ir laisvai plaukti… Bet vasaros atostogos greit baigsis. Šiemet pirmieji metai vidurinėje. O varge, laukia tikras pragaras…

    Į krepšelį
  • 7,99 

    Jei manai, kad mokykloje nevyksta nieko įdomaus, labai klysti! Izą ir jos šutvę keisčiausi įvykiai tiesiog persekioja. Mokyklos detektyvai nenurims tol, kol neišsiaiškins visų paslapčių.

    Izai ir jos bičiuliams vėl kilo ĮTARIMŲ. Kodėl virėjos dėvi kraupiai atrodančias kepures ir šiurpiai šypsosi? Kodėl aplink mokyklą nuolat sukiojasi kirai? Ir kodėl naujojo mėsos apkepo toks keistas skonis? O dar ir Meisė dingo… O kas, JEIGU?..

    Atsargiai! Virėjos yra DEMONĖS ir jos ruošiasi PULTI!

    Kitos knygų serijos dalys:
    Mūsų mokyklos direktorius – vampyras!
    Šnipė, kuriai patiko mokyklos pietūs
    Mokyklos byla. Virėjos demonės puola

     

    Į krepšelį
  • 9,79 

    NAUJI klausimai, netikėtumo kortelės, žaidimo figūrėlės!

    Rankose laikai kortelių žaidimo „IQ ringas“ papildinį – net 270 naujų klausimų! O geriausia tai, kad šį papildinį galima naudoti kaip visiškai atskirą žaidimą!

    Kortelių žaidimas „IQ ringas“ Nr. 2 turi 110 kortelių (90 klausimų kortelių, kuriose yra po 3 skirtingo sudėtingumo klausimus, vertus 1, 2 arba 3 taškų; 12 kortelių, naudojamų kaip žaidimo lenta, 8 netikėtumo kortelės), atsakymų knygelę ir žaidimo figūrėles.

    Išbandyk kortelių žaidimą „IQ ringas“ ir karštos emocijos iš „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ filmavimo studijos persikels į tavo namus.

    Į krepšelį

    Liko 2

  • 11,49 

    „Darbeliai vaikams“ – tai paprastų, originalių, lengvai ir greitai pagaminamų vaikų rankdarbių knyga. Knygoje „Darbeliai vaikams“ rasite daugiau kaip 100 darbelių idėjų. Sužinosite, kaip panaudoti, atrodo, niekam nereikalingas medžiagas – kaštonus, medžių lapus, įvairias pakuotes, senus stiklainius ar žurnalus, nebenešiojamą kaklaraištį, batų dėžę, kompaktinius diskus ir kitas medžiagas. Iš jų galima sukurti daug reikalingų, naudingų ir įdomių dalykų: pieštukinę, taupyklę, žibintą, lesyklėlę, malūnsparnį, lėlių teatrą…

    Į krepšelį

    Liko 3

  • 10,99 

    Knyga „Smagios užduotys vaikams“ skiriama visiems smalsuoliams, mėgstantiems fantazuoti, atrasti ir sužinoti. Užduotys kupinos atostogų nuotaikos, jas galima atlikti ir keliaujant automobiliu, traukiniu ar lėktuvu, ir laukiant oro uoste, ir mėgaujantis atostogomis. Knyga „Smagios užduotys vaikams“ yra su priedais: lipdukais, dėlionėmis, specialiomis lauko užduotimis.

    Į krepšelį

    Liko 1

  • 5 out of 5

    22,99 

    „Dniepru per Ukrainą“ – tai trečioji knyga, parengta pagal LRT televizijos projektą „Nacionalinė ekspedicija“. Joje aprašomi ekspedicijos dalyvių –  gamtininko, rašytojo Selemono Paltanavičiaus, istorijos profesoriaus Alfredo Bumblausko, žurnalisto, prodiuserio Edmundo Jakilaičio, žurnalistės, laidų vedėjos ir prodiuserės Editos Mildažytės, atlikėjo Gabrieliaus Liaudansko-Svaro, lenktynininko Benedikto Vanago bei kitų žymių Lietuvos žmonių įspūdžiai keliaujant Dniepru ir ieškant Lietuvos istorijos pėdsakų Ukrainoje. Knyga „Dniepru per Ukrainą“ supažindina su LDK laikus menančia, sudėtinga, daug bendrumų turinčia Lietuvos ir Ukrainos istorija, įdomia šalies gamta ir nuoširdžiais žmonėmis.

    Serijos 1 knyga čia.

    Serijos 2 knyga čia.

    Į krepšelį
  • 1
  • 2

Uždaryti
Pagal kainą
Kaina:
Atstatyti
Pagal autorių
Navigacija
Uždaryti

Mano krepšelis

Uždaryti

Mėgstamos prekės

Neseniai peržiūrėti

Uždaryti

Smagu jus čia matyti!

Jūsų asmeniniai duomenys bus naudojami užsakymo įvykdymui, patogesniam naršymui šiame tinklalapyje bei kitoms reikmėms, kurios aprašytos mūsų privatumo politikoje.

Jau turite paskyrą?

Uždaryti

Kategorijos