Parduotuvė | Terra Publica

  • Filtrai
  • Rūšiuoti pagal:
  • 7,99 

    Kaip smagu įsigyti naujus marškinėlius ar džinsus! Ypač jei jie kainuoja tik kelis eurus! Penkiolikmetei Terai iš Nyderlandų patinka apsipirkinėti. Visus savo pinigus ji išleidžia naujiems drabužiams. Ir jei randa itin pigių, labai džiaugiasi!

    Indira, kuriai taip pat penkiolika metų, gyvena Indijos provincijoje visiškame skurde ir nežino, kaip padėti šeimai grąžinti skolą. Jai į rankas pakliūva verpyklos lankstinukas, kviečiantis dirbti jaunas merginas ir žadantis aukso kalnus. Indira susivilioja pasiūlymu, tačiau gražūs fabriko pažadai pasirodo esantys melas.

    Keliaudama po Indiją Tera atranda, kad jos perkami drabužiai slepia ištisą istoriją. Ir nelabai gražią. Kiekgi iš tikrųjų kainuoja mada?

    Kontrasto principu grindžiamas siužetas, pasakojimas apie dviejų skirtingose pasaulio šalyse gyvenančių mergaičių – Teros iš Nyderlandų ir Indiros iš Indijos – likimus atskleidžia mados imperijos peripetijas ir kviečia susimąstyti apie atsakingą vartojimą.

    Knyga „Made by Indira. Mada – bet kokia kaina?“ skirta skaitytojams nuo 14 metų. 2018 m. kūrinys pelnė Tarptautinės jaunimo bibliotekos apdovanojimą „Baltasis varnas“.

    Knygos leidimas iš dalies finansuotas pagal ES programą „Kūrybiška Europa“. Knyga išleista įgyvendinant projektą „Knygos ateities lyderiams“.

           

    Į krepšelį
  • 11,49 

    Dovilės Bajalienės ir Manto Bajalio, tinklaraščio „Skanios Bajalių šeimos istorijos“ ir kulinarinių knygų autorių, parengta tradicinių lietuviškų patiekalų knyga. Knyga „Lietuvos virtuvė“  turi beveik 100 lietuviškos virtuvės receptų: tradicinės sriubos, mėsos užkandžiai ir kepsniai, šaltieji ir karštieji žuvies, bulvių ir grybų valgiai, varškės ir miltiniai patiekalai, saldumynai. Rasite šaltibarščių, barštelių su ausytėmis, grybienės, agurkinės, alaus, žemuogių, mėlynių, kopūstų bei kitokių sriubų receptų. Sužinosite, kaip išsivirti skanios šaltienos, pagaminti karkos ar liežuvių vyniotinį, iškepti kibinus, grikainius, kugelį su rūkyta vištiena, šonkauliukų „kelmą“, kalėdinę žąsį, ištroškinti šernieną, paruošti Kūčių silkę ar kitą burnoje tirpstantį patiekalą. O kur dar naminės spurgos, žagarėliai, „Skruzdėlynas“, medaus tortas!

    Gaminkite ir vaišinkite! Tegul lietuviškos virtuvės patiekalai sukviečia į šiltus namus visą šeimą, draugus, padeda dalytis maloniais prisiminimais, įkvepia eksperimentuoti, ieškoti naujo skonio, džiaugtis kulinariniais atradimais!

    Į krepšelį

    Liko 1

  • 9,99 

    EWOS WOŁKANOWSKOS-KOŁODZIEJ knyga su GENOWEFOS WOŁKANOWSKOS receptais Vilnius. Knyga „Vilnius Šeimos skonių istorija“ – tai Vilniaus krašto lenkų šeimos istorija, receptų knyga, savotiškas turistinis gidas po Vilnių ir jo apylinkes, mitybos tradicijų studija, netgi kalbos skirtumų tarp Vilniaus krašto bei Lenkijoje gyvenančių lenkų apžvalga.

    Knyga „Vilnius Šeimos skonių istorija“ parašyta su meile ir humoru, kuris retkarčiais perauga į ironiją, verčiančią susimąstyti, giliau pažvelgti į save ir savo artimą.

    Kad geriau pažintume šį kraštą, anot autorės, reikia susėsti prie stalo ir ragauti. Jei norite pajusti valgių, kuriuos Ewos mama gamino savo namiškiams, draugams ir Lenkijos ambasados Vilniuje darbuotojams, skonį, tereikia atsiversti receptus – knygoje jų daugiau kaip 70! Gal Genowefos kugelis, paštetas ar žagarėliai primins jums jūsų namų skonį?

    Į krepšelį

    Liko 181

Uždaryti
Pagal kainą
Kaina:
Atstatyti
Pagal autorių
Navigacija
Uždaryti

Mano krepšelis

Uždaryti

Mėgstamos prekės

Neseniai peržiūrėti

Uždaryti

Smagu jus čia matyti!

Jūsų asmeniniai duomenys bus naudojami užsakymo įvykdymui, patogesniam naršymui šiame tinklalapyje bei kitoms reikmėms, kurios aprašytos mūsų privatumo politikoje.

Jau turite paskyrą?

Uždaryti

Kategorijos