Parduotuvė | Terra Publica

  • Filtrai
  • Rūšiuoti pagal:
  • 11,99 

    Žmogus – neatskiriama gamtos dalis. Bėgame, skubame, kuriame… tačiau ateina laikas sustoti ir atsikvėpti. Geriausiai tai galime padaryti gamtoje: miške, prie ežero ar jūros, sode ar net savo namuose! Tereikia juose susikurti žaliąją oazę, kuri džiugins visus metus!

    Kaip tai padaryti? Kokius augalus pasirinkti? Kaip juos komponuoti, derinti vienus su kitais, kad pajustume harmoniją? Į ką atsižvelgti parenkant augalui vietą interjere? Kokias sąlygas sukurti augalams, kad jie mus džiugintų žaluma, žiedų spalvingumu, įvairiomis formomis? Kokius augalus laikyti svetainėje, miegamajame, vonios kambaryje?

    Agronomo, 28 spausdintų, 6 elektroninių knygų autoriaus ir bendraautorio Jono Vaidelio ir ekologės, kelių leidinių apie augalus bendraautorės Gintarės Karelinos knyga „Mano žalioji oazė“ padės atsakyti į visus kambarinių augalų puoselėtojams kylančius klausimus.

    Į krepšelį
  • 5 out of 5

    11,99 

    Kas gali būti skaniau ir sveikiau už pačių užaugintas daržoves: traškias salotas, ridikėlius, morkytes, kvepiančius agurkus, pomidorus, bazilikus? Jei mėgstate leisti laiką gryname ore ir darbuotis nedideliame darže – ši knyga jums!

    Pirmoje „Daržas mažame sklype“ knygos dalyje rasite visą jums reikalingą informaciją apie tai, kaip įsirengti daržą: kokios reikia dirvos, trąšų, kaip sodinti, prižiūrėti, auginti daržoves. Taip pat sužinosite, kokio tipo daržą galima pasidaryti (lysvių, konteinerių, vazonų), kaip daržovės auginamos inspekte ir šiltnamyje. Susipažinsite su tradicinės, ekologinės, biodinaminės daržininkystės principais, sužinosite, kas sukelia įvairias daržovių ligas, kaip kovoti su kenkėjais.
    Antroje Daržas mažame sklype“ knygos dalyje pateikiamas populiariausių daržovių katalogas. Jame aprašomos konkrečios daržovės, jų auginimo sąlygos, priežiūra ir kt.
    Trečią „Daržas mažame sklype“ knygos dalį sudaro mažo daržo lysvių schemos, kuriose nurodyta, ką ir kaip galite sodinti. Derlingų metų!

    Į krepšelį

    Liko 4

  • 7,99 

    Seniai seniai gyveno godus karalius, kuris užkariavo visą pasaulį. Bet jam to buvo maža – karalius troško sustabdyti laiką. Vieną dieną nykštukai į rūmus atgabeno skrynią, skaidrią kaip stiklas, nuaustą iš tokių tankių voratinklio gijų, kad pro jas neprasiskverbė net laikas. Karalius į skrynią paguldė gražuolę dukterį…

    Kai Sigrunos laiko dėžė atsivėrė, aplinkui tebuvo džiunglėmis apaugęs miestas. Kas atsitiko pasauliui, kol ji miegojo?

    Knygoje „Laiko skrynia“ plėtojamos dvi siužeto linijos: į siaubingą dabarties pasaulį įterpiami mitiniai pasakojimai, kurie veikėjams turi padėti išsiaiškinti, kas dabar yra blogai ir ką reikia daryti, kad pasaulis pasikeistų.

    Knygos „Laiko skrynia“ leidimas iš dalies finansuotas pagal ES programą „Kūrybiška Europa“. Knyga išleista įgyvendinant projektą „Knygos ateities lyderiams“.

           

    Knygos leidimas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

    Knyga pateko į 2021 m. geriausių verstinių knygų vaikams ir jaunimui sąrašą.

    Knygą „Laiko skrynia“ iš islandų kalbos išvertusi vertėja Vaida Jankūnaitė nominuota Adomo Druktenio premijai už reikšmingiausią ir meniškiausią vertimą paaugliams.

    Į krepšelį
  • 11,49 

    Dovilės Bajalienės ir Manto Bajalio, tinklaraščio „Skanios Bajalių šeimos istorijos“ ir kulinarinių knygų autorių, parengta tradicinių lietuviškų patiekalų knyga. Knyga „Lietuvos virtuvė“  turi beveik 100 lietuviškos virtuvės receptų: tradicinės sriubos, mėsos užkandžiai ir kepsniai, šaltieji ir karštieji žuvies, bulvių ir grybų valgiai, varškės ir miltiniai patiekalai, saldumynai. Rasite šaltibarščių, barštelių su ausytėmis, grybienės, agurkinės, alaus, žemuogių, mėlynių, kopūstų bei kitokių sriubų receptų. Sužinosite, kaip išsivirti skanios šaltienos, pagaminti karkos ar liežuvių vyniotinį, iškepti kibinus, grikainius, kugelį su rūkyta vištiena, šonkauliukų „kelmą“, kalėdinę žąsį, ištroškinti šernieną, paruošti Kūčių silkę ar kitą burnoje tirpstantį patiekalą. O kur dar naminės spurgos, žagarėliai, „Skruzdėlynas“, medaus tortas!

    Gaminkite ir vaišinkite! Tegul lietuviškos virtuvės patiekalai sukviečia į šiltus namus visą šeimą, draugus, padeda dalytis maloniais prisiminimais, įkvepia eksperimentuoti, ieškoti naujo skonio, džiaugtis kulinariniais atradimais!

    Į krepšelį

    Liko 1

Uždaryti
Pagal kainą
Kaina:
Atstatyti
Pagal autorių
Navigacija
Uždaryti

Mano krepšelis

Uždaryti

Mėgstamos prekės

Neseniai peržiūrėti

Uždaryti

Smagu jus čia matyti!

Jūsų asmeniniai duomenys bus naudojami užsakymo įvykdymui, patogesniam naršymui šiame tinklalapyje bei kitoms reikmėms, kurios aprašytos mūsų privatumo politikoje.

Jau turite paskyrą?

Uždaryti

Kategorijos