Kulinarinės knygos Archives | Terra Publica

Kulinarinės knygos

Leidyklos „Terra Publica“ kulinarinės knygos – tai knygos, kuriose ne tik rasite tradicinių, pasaulio šalių valgių, desertų receptų, bet ir sužinosite ne vieną virtuvės paslaptį bei įdomią recepto istoriją. Kulinarinės knygos pritaikytos ir alergiškiems, vaistiniais, prieskoniniais augalais besidomintiems skaitytojams,Skaityti daugiau...

Rodoma 1–20 iš 41

  • Filtrai
  • Rūšiuoti pagal:
  • Rodoma 1–20 iš 41

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    11,59 14,49 

    Knygoje „Saldi akimirka“ – daugiau nei 100 desertų receptų, skirtų visiems mėgstantiems tortus, pyragus, keksus, sausainius, bandeles, riestainius ir kitus skanėstus. Kuo pasaldinti savo dieną, ras ir veganai bei nevartojantys produktų su glitimu, kiaušiniais.

    Ar gali būti kas skaniau nei namuose su meile pagamintas gardėsis? Pagal knygos receptus įvairiausių desertų lengvai pasigamins kiekvienas, o vertingi patarimai leis džiaugtis tobulu rezultatu.

    Švęskite kiekvieną dieną su labiausiai pamėgtu desertu ir saldžios kelionės rezultatais dalykitės su namiškiais, draugais, kaimynais. Tik nepamirškite pasilikti gabalėlio sau!

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    11,99 14,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    11,99 14,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Maisto gaminimas – jūsų pomėgis? Mėgstate nustebinti namiškius ir draugus vis naujesniais receptais? Ar norėtumėte gerai išmokti kelis pagrindinius gamybos būdus ir sužinoti kelias gudrybes, kad gamintumėte kaip virtuvės šefas? Jei taip, tai ši knyga kaip tik jums!

    Joje rasite atsakymus į daugelį klausimų, sužinosite, kas sieja miltus ir pelenus, kaip pasigaminti spalvotų naminių makaronų ar išsivirti Benedikto kiaušinį 3 būdais, kaip pagaminti tikrą sultinį, paruošti naminį majonezą, bešamelio ar kitus padažus, kaip pagaminti Kijevo kotletą (De Volaille), pasūdyti lašišą ar skumbrę…

    Taip pat rasite daugiau nei 170 duonos, picos, makaronų, virtinių,  blynų, kiaušinių, kruopų, daržovių, mėsos bei žuvies ir jūrų gėrybių patiekalų receptų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Biomedicinos mokslų daktarės, Lietuvos sporto universiteto docentės, mitybos specialistės Sandrijos Čapkauskienės knyga „Sveikata lėkštėje“ skirta visiems, kurie nori būti energingi, puikiai jaustis ir gerai atrodyti. Autorė daug metų domisi mityba, konsultuoja šia tema, moko tinkamos mitybos principų.

    Knygoje dr. S. Čapkauskienė paneigia kai kuriuos įsisenėjusius mitybos mitus, supažindina su naujausia, moksliškai pagrįsta informacija apie valgymą, užkandžiavimą ir taip populiarų protarpinį badavimą. Taip pat aptaria maisto produktus, kuriuos kiekvienam vertėtų įtraukti į mitybą dėl jų maistinės vertės ir naudos sveikatai.

    Autorė linki skaitytojui, kad knyga „Sveikata lėkštėje“ padėtų lengviau suprasti, ką valgyti, kiek ir kodėl, kuriuos produktus pasirinkti.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    11,59 14,49 

    Daugiau nei 100  knygos „Vasaros skoniai“ receptų kviečia jus pasimėgauti nuostabiais vasaros skoniais! Patiekalai gaivūs, lengvai ir greitai pagaminami. Šiems valgiams paruošti reikia mažiau riebių produktų ir daugiau daržovių, uogų, vaisių, kurie aprūpina organizmą biologiškai aktyviomis medžiagomis ir suteikia laisvę improvizuoti. Gamindami salotas, užkandžius, sriubas, karštuosius patiekalus, desertus ar gėrimus galite keisti uogas, vaisius ir daržoves savo mėgstamais ar sezoniniais – taip atrasite naujų skonių.

    Tikimės, kad paruošti valgiai vasarą bus atgaiva kūnui, o kai už lango pliaups lietus ar baltuos sniegas, jie sužadins malonius vasaros prisiminimus!

    Į krepšelį

    Liko 23

  • -20%
    -20%
    RIBOTA
    5 out of 5

    9,59 11,99 

    Mamos namų virtuvė turbūt yra ta vieta, kuri kelia pačius šilčiausius, mieliausius prisiminimus kiekvienam iš mūsų. Joje vyksta patys didžiausi stebuklai, gaminami patys skaniausi valgiai!

    Į knygą Mamos namų virtuvė“ sudėjome 150 skaitytojų atsiųstų mėgstamiausių šeimos valgių receptų: duonos, užkandžių, salotų, sriubų, karštųjų patiekalų, saldumynų, gėrimų.

    Vieni receptai paveldėti, keliavę iš kartos į kartą, gyvi ne vieną šimtmetį. Kiti – šiuolaikiški, sugalvoti pačių skaitytojų ieškant sveikesnių produktų ar ilgai tobulinti. Treti – parsivežti iš kelionių ar atkeliavę iš kitų šalių kartu su sutuoktiniais! Receptai suplaukė iš įvairių Lietuvos kampelių, juos siuntė ir mūsų tautiečiai, gyvenantys Airijoje, Vokietijoje, Ispanijoje.

    Taigi praverkime mamų virtuvių duris ir pasidairykime, ką jos gamina, – galbūt nuo šiandien jūsų mėgstamų valgių sąrašas pasipildys ne vienu nuostabiu patiekalu!

    Į krepšelį

    Liko 76

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Ar kada susimąstėte, kad metai turi 365 dienas ir tik 52 sekmadienius? Tik 52 šventadieniai, kai galime daugiau laiko praleisti su šeima: pramogauti, susėsti prie bendro stalo, pasidalyti savaitės džiaugsmais ir rūpesčiais, jaukiai ir neskubėdami pasimėgauti namuose pagamintais valgiais. Knyga „52 sekmadienio pietūs“ įkvėps jus paruošti šiuolaikiškus, nesudėtingus, skanius šventadienio pietus, ir nesvarbu, ar jų susirinksite šeštadienį, ar sekmadienį, ar kitą šventinę dieną. Knyga „52 sekmadienio pietūs“ – tai šventadienių valgiaraštis visiems metams! Jame rasite daugiau kaip 180 įvairių receptų: salotų, sriubų, antrųjų patiekalų ir, be abejo, desertų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Dažnai didžiausi stebuklai glūdi mums po kojomis ir laukia, kol juos atrasime. Šiame iliustruotame žinyne ekologė Gintarė Karelina ir botanikė Sandra Saunoriūtė atveria skaitytojui duris į paslaptingą vaistinių ir prieskoninių augalų pasaulį, dalijasi žiniomis ir vertingais praktiniais patarimais.

    Knyga„Vaistiniai ir prieskoniniai augalai“ – tai žinynas, kuriame aprašyta 100 augalų rūšių. Vieni iš jų savaime auga Lietuvoje ir yra nuo seno vartojami įvairioms reikmėms. Kiti atkeliavo iš svetur, yra auginami daržuose, gėlynuose, specializuotuose ūkiuose.

    Knygoje Vaistiniai ir prieskoniniai augalai“ – rasite lietuviškus ir lotyniškus augalų rūšių pavadinimus, informacijos apie jų kilmę, auginimo ir dauginimo būdus. Sužinosite, kokių naudingųjų medžiagų augalai turi, kokios jų dalys vartojamos, kada jas rinkti ir kaip paruoštas laikyti ilgiau.

    Rinkite, auginkite, tinkamai vartokite ir būkite sveiki!

    Į krepšelį

    Liko 43

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Vaiva Lukošienė – visuomenės sveikatos ugdymo ir gyvensenos medicinos specialistė, medicinos kosmetologė, alergiška moteris, alergiško vyro žmona, auginanti alergišką sūnų – remdamasi asmenine patirtimi knygoje „Ačiū, ne – aš alergiškas“ dalijasi naudingais patarimais, kaip gyventi, jei esi alergiškas, ką daryti, kad išvengtum bemiegių naktų. Aktuali informacija, paguoda, patarimai ir receptai – visa tai ras alergiškas žmogus, ir alergiško vaiko mama, ir visi, kuriems tenka vienaip ar kitaip susidurti su šia, mūsų laikais vis dažnėjančia, būkle knygoje „Ačiū, ne – aš alergiškas“.

    Alergija – tai visai kitoks gyvenimo būdas, išbandymas ne tik alergiškam žmogui, bet ir jo šeimai; tačiau nustebsite, kiek problemų galima išspręsti kantrybe ir rūpestingumu! Knyga „Ačiū, ne – aš alergiškas“ pilna naudingų patarimų: kaip tvarkyti namus, kokią kosmetiką rinktis, daugiau kaip 100 receptų, pagal kuriuos galėsite pasigaminti patiekalų ir jų sudedamųjų dalių iš jums leistinų produktų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį

    Liko 76

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    9,59 11,99 

    Jei mėgstate gaminti, ieškote naujų skonių, norite paragauti įvairių šalių patiekalų, knyga „Pasaulio šalių virtuvė“ – kaip tik jums. Knygoje rasite net 200 receptų iš 20 pasaulio šalių: Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Austrijos, Gruzijos, Graikijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Maroko, Izraelio, Irano, Indijos, Kinijos, Tailando, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Meksikos. Knyga „Pasaulio šalių virtuvė“ gausi įvairių užkandžių, troškinių, sriubų, kepsnių, blynų, virtinių, pyragų, sausainių ir kitų patiekalų receptų.

    Į krepšelį

    Liko 2

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    Šokoladas – receptų knyga, skirta visiems šokolado mėgėjams, kuriems patinka gaminti, eksperimentuoti, smaližiauti ir vaišinti. Knygoje „Šokoladas“ daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti įvairių  gardumynų: tortų, pyragų, sausainių, pudingų, kremų, saldainių, gėrimų su šokoladu.

    „Šokoladas man – stebuklo sinonimas. Jis visada beprotiškai susuka galvą, o jo kvapas pakerta kojas. Puodelis karšto šokolado, kuriame nuskendęs žiupsnis rytietiškų prieskonių, burnoje tirpstantis triufelis, iki paskutinio šaukštelio išlaižytas šilkinis šokoladinis pudingas… Tai visada užburia, suteikia laimės, pakelia nuotaiką, sužadina prisiminimus! Daugybė šaltų ir šiltų šokolado atspalvių, kiekvieną kartą kitokios stingstančio šokolado formos neleidžia sustoti…“ Taip apie šokoladą sako knygos„Šokoladas“ bendraautorė, tinklaraščio www.duonosirzaidimu.lt, kelių kulinarinių knygų autorė Jurgita Vaskel.

    Knygoje „Šokoladas“ rasite daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti tortų, pyragaičių, įvairių desertų ir net saldainių su šokoladu.

    Skanių atradimų!

    Į krepšelį

    Liko 12

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    7,99 9,99 

    EWOS WOŁKANOWSKOS-KOŁODZIEJ knyga su GENOWEFOS WOŁKANOWSKOS receptais Vilnius. Knyga „Vilnius Šeimos skonių istorija“ – tai Vilniaus krašto lenkų šeimos istorija, receptų knyga, savotiškas turistinis gidas po Vilnių ir jo apylinkes, mitybos tradicijų studija, netgi kalbos skirtumų tarp Vilniaus krašto bei Lenkijoje gyvenančių lenkų apžvalga.

    Knyga „Vilnius Šeimos skonių istorija“ parašyta su meile ir humoru, kuris retkarčiais perauga į ironiją, verčiančią susimąstyti, giliau pažvelgti į save ir savo artimą.

    Kad geriau pažintume šį kraštą, anot autorės, reikia susėsti prie stalo ir ragauti. Jei norite pajusti valgių, kuriuos Ewos mama gamino savo namiškiams, draugams ir Lenkijos ambasados Vilniuje darbuotojams, skonį, tereikia atsiversti receptus – knygoje jų daugiau kaip 70! Gal Genowefos kugelis, paštetas ar žagarėliai primins jums jūsų namų skonį?

    Į krepšelį

    Liko 181

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    7,99 9,99 

    Knyga „Kulinarinės kelionės“ padės puikiai praleisti laisvalaikį Lietuvoje su šeima ar draugais. Joje rasite gražiausių Lietuvos vietovių aprašymus, sužinosite, kokių tradicinių valgių verta paskanauti įvairiuose Lietuvos kampeliuose, kur galima išmokti pasigaminti skirtingoms vietovėms būdingų patiekalų. Sužinosite, ką apie savo gimtąsias vietas kalba žymūs Lietuvos žmonės, kokiais šeimos valgių receptais jie dalijasi su skaitytojais. Knygoje „Kulinarinės kelionės“ rasite daugiau kaip 100 tradicinių lietuviškų valgių aprašymų ir receptų.

    Pažinkime, skanaukime, gaminkime!

    Į krepšelį

    Liko 119

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    Knyga „Iš kiaušinių. Lengvai ir paprastai“ – tai receptų ir praktiškų patarimų knyga norintiems sužinoti, kaip namuose pasigaminti klasikinių kiaušinių patiekalų pusryčiams, pietums, vakarienei ir saldžiam stalui.

    Be kiaušinių nepagaminsite beveik nieko, o su kiaušiniais – labai daug ir įvairių patiekalų. Nuo nesudėtingos plaktos kiaušinienės iki burnoje tirpstančių migdolinių orinukų! Daugiau kaip 120 receptų leis jums pasigaminti puikių patiekalų pusryčiams, pietums, vakarienei ir saldžiam stalui be jokio vargo! Galėsite pasigaminti Benedikto, škotiškų, marinuotų ar aliejuje keptų kiaušinių, naminio majonezo, išsikepti tikrą prancūzišką ar itališką omletą. Paruošti prancūziškų, ispaniškų, itališkų, portugališkų, meksikietiškų saldumynų taip pat bus labai paprasta. Namuose galėsite išsikepti netgi šakočio „brolį“!

    Knygoje „Iš kiaušinių. Lengvai ir paprastai“ rasite daug naudingų patarimų, kaip atskirti šviežią kiaušinį nuo seno, ką daryti, jei nesunaudojote kiaušinių trynių ar baltymų, kaip marginti kiaušinius Velykoms.

    Į krepšelį

    Liko 31

  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    Knyga „Iš pieno. Lengvai ir paprastai“ – praktinių patarimų ir receptų knyga, skirta norintiems namuose pasigaminti šviežių pieno produktų ir patiekalų. Knygoje „Iš pieno. Lengvai ir paprastai“ –  rasite daugiau kaip 130 receptų, kaip pasigaminti įvairių pieno produktų – jogurto, varškės, sūrio, sviesto, grietinės, ledų ir kitų produktų bei patiekalų.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    „Auginu ir gaminu“tai knyga, skirta visiems siekiantiems gyventi sveikai. Knygoje „Auginu ir gaminu“ patariama, kaip lengvai užsiauginti daržovių savo darže ir kaip jas sveikai bei skaniai paruošti savo namų virtuvėje. Knyga „Auginu ir gaminu“ suskirstyta į skyrius: pirmoje  dalyje pateikiama patarimų apie daržo sodinimą, daržovių auginimą ir priežiūrą, o antroje – daug gardžių patiekalų receptų iš pačių užsiaugintų daržovių.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    „Uogos ir vaisiai“ – tai knyga, kurioje rasite daugiau kaip 160 gardžių patiekalų receptų iš uogų ir vaisių. Užkandžiai, salotos, sriubos, kepsniai, desertai, gėrimai, padažai, džemai iš 10 rūšių uogų – nuo aviečių iki spanguolių, ir iš 19 rūšių vaisių – nuo ananasų iki persimonų! Pasinaudoję „Uogos ir vaisiai“ knygos receptais galėsite pasigaminti ne tik puikių desertų, gėrimų, bet ir skanių salotų, kepsnių, įvairių padažų ir pagardų.

    Atraskite naujų skonių ir mėgaukitės vaisiais ir uogom visus metus!

    Į krepšelį

    Liko 77


Uždaryti
Pagal kainą
Kaina:
Atstatyti
Pagal autorių
Navigacija
Uždaryti

Mano krepšelis

Uždaryti

Mėgstamos prekės

Neseniai peržiūrėti

Uždaryti

Kategorijos