Kulinarinės knygos Archives | Terra Publica

Kulinarinės knygos

Leidyklos „Terra Publica“ kulinarinės knygos – tai knygos, kuriose ne tik rasite tradicinių, pasaulio šalių valgių, desertų receptų, bet ir sužinosite ne vieną virtuvės paslaptį bei įdomią recepto istoriją. Kulinarinės knygos pritaikytos ir alergiškiems, vaistiniais, prieskoniniais augalais besidomintiems skaitytojams, įgudusiems meistrams bei virtuvės naujokams.

Rodoma 1–20 iš 43

  • Filtrai
  • Rūšiuoti pagal:
  • Rodoma 1–20 iš 43

  • 14,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 14,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 14,99 

    Maisto gaminimas – jūsų pomėgis? Mėgstate nustebinti namiškius ir draugus vis naujesniais receptais? Ar norėtumėte gerai išmokti kelis pagrindinius gamybos būdus ir sužinoti kelias gudrybes, kad gamintumėte kaip virtuvės šefas? Jei taip, tai ši knyga kaip tik jums!

    Joje rasite atsakymus į daugelį klausimų, sužinosite, kas sieja miltus ir pelenus, kaip pasigaminti spalvotų naminių makaronų ar išsivirti Benedikto kiaušinį 3 būdais, kaip pagaminti tikrą sultinį, paruošti naminį majonezą, bešamelio ar kitus padažus, kaip pagaminti Kijevo kotletą (De Volaille), pasūdyti lašišą ar skumbrę…

    Taip pat rasite daugiau nei 170 duonos, picos, makaronų, virtinių,  blynų, kiaušinių, kruopų, daržovių, mėsos bei žuvies ir jūrų gėrybių patiekalų receptų.

    Į krepšelį
  • 16,99 

    Seniai svajojate nustebinti artimuosius ir draugus savo gamybos desertais? O gal norite išmokti susikurti šventę net ir niūriausią trečiadienio vakarą? Tuomet Bangos Mudėnaitės knyga „Saldumynų banga“ kaip tik jums! Nesvarbu, ar maistą gaminti yra mėgstamiausia jūsų veikla, ar tik žengiate pirmuosius žingsnelius konditerijoje, lengvai išsikepsite skaniausių pyragų, sausainių, bandelių, o pabandę negalėsite sustoti ir šventėms patieksite pavergiančių tortų. Knyga „Saldumynų banga“ siūlo 100 puikių saldumynų receptų!

    Tegul namuose pasklinda magiški kvapai, o vakarą nuskaidrina gabalėlis pačių pagaminto skanėsto!

    Į krepšelį
  • -21%
    -21%
    RIBOTA

    11,79 14,99 

    Maisto gaminimas su šeima ar draugais – vienas smagiausių užsiėmimų! O koks maisto gaminimo procesas gali būti malonesnis už jo ruošimą grilyje?

    Knyga „Grilis. Nuo žarijų iki patiekalų“ supažindins skaitytoją su viskuo, ką reikėtų žinoti apie grilį: kokios rūšies kepsninė jums tinkamiausia, kokį kurą rinktis, kaip įkurti grilį, kaip pasirinkti tinkamus produktus, prieskonius, kaip juos paruošti, kaip sužinoti, ar gaminys iškepęs.

    Knygoje „Grilis. Nuo žarijų iki patiekalų“ aprašyta net 90 grilio patiekalų receptų. Galėsite paruošti valgių iš mėsos, žuvies, daržovių, vaisių, sūrių, kiaušinių, kruopų, taip pat išsikepti duonos, picą ar pyragų.

    Receptai padės atskleisti ne tik skaniausių grilio kepsnių, šašlykų, mėsainių gaminimo paslaptis, bet ir žuvies, picos, sūrio, daržovių bei vaisių patiekalų ruošimo gudrybes.

    Malonių akimirkų ir skanių grilinimo atradimų!

    Į krepšelį
  • -3%
    -3%
    RIBOTA

    13,99 14,49 

    Daugiau nei 100 šios knygos receptų kviečia jus pasimėgauti nuostabiais vasaros skoniais! Patiekalai gaivūs, lengvai ir greitai pagaminami. Šiems valgiams paruošti reikia mažiau riebių produktų ir daugiau daržovių, uogų, vaisių, kurie aprūpina organizmą biologiškai aktyviomis medžiagomis ir suteikia laisvę improvizuoti. Gamindami salotas, užkandžius, sriubas, karštuosius patiekalus, desertus ar gėrimus galite keisti uogas, vaisius ir daržoves savo mėgstamais ar sezoniniais – taip atrasite naujų skonių.

    Tikimės, kad paruošti valgiai vasarą bus atgaiva kūnui, o kai už lango pliaups lietus ar baltuos sniegas, jie sužadins malonius vasaros prisiminimus!

    Į krepšelį
  • 5 out of 5

    11,99 

    Mamos namų virtuvė turbūt yra ta vieta, kuri kelia pačius šilčiausius, mieliausius prisiminimus kiekvienam iš mūsų. Joje vyksta patys didžiausi stebuklai, gaminami patys skaniausi valgiai!

    Į šią knygą sudėjome 150 skaitytojų atsiųstų mėgstamiausių šeimos valgių receptų: duonos, užkandžių, salotų, sriubų, karštųjų patiekalų, saldumynų, gėrimų.

    Vieni receptai paveldėti, keliavę iš kartos į kartą, gyvi ne vieną šimtmetį. Kiti – šiuolaikiški, sugalvoti pačių skaitytojų ieškant sveikesnių produktų ar ilgai tobulinti. Treti – parsivežti iš kelionių ar atkeliavę iš kitų šalių kartu su sutuoktiniais! Receptai suplaukė iš įvairių Lietuvos kampelių, juos siuntė ir mūsų tautiečiai, gyvenantys Airijoje, Vokietijoje, Ispanijoje.

    Taigi praverkime mamų virtuvių duris ir pasidairykime, ką jos gamina, – galbūt nuo šiandien jūsų mėgstamų valgių sąrašas pasipildys ne vienu nuostabiu patiekalu!

    Į krepšelį
  • -29%
    -29%
    RIBOTA
    16,98 

    Kaip lietuviai šventė didžiąsias metų šventes – Kūčias, Kalėdas, Užgavėnes, Velykas, Jonines, Žolinę, Visų Šventųjų dieną ar Vėlines? Kokių papročių laikėsi per vestuves ar krikštynas? Kokius valgius gamino?

    Apie reikšmingiausias tradicines lietuvių šventes, sambūrius, švenčių papročius, valgius knygoje pasakoja Lietuvoje gerai žinomas baltų kosmologijos, kalendorinių liaudies papročių žinovas profesorius Libertas Klimka.

    Rasite ir 80 tradicinių lietuviškų valgių receptų: nuo šaltibarščių, cepelinų iki varškės sūrio ar šakočio.

    Rinkinį sudaro knyga „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ lietuvių kalba ir „Lithuanian Cuisine. Traditional Holidays and Food“ anglų kalba. Knygos, skirtos visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    Ar kada susimąstėte, kad metai turi 365 dienas ir tik 52 sekmadienius? Tik 52 šventadieniai, kai galime daugiau laiko praleisti su šeima: pramogauti, susėsti prie bendro stalo, pasidalyti savaitės džiaugsmais ir rūpesčiais, jaukiai ir neskubėdami pasimėgauti namuose pagamintais valgiais. Knyga „52 sekmadienio pietūs“ įkvėps jus paruošti šiuolaikiškus, nesudėtingus, skanius šventadienio pietus, ir nesvarbu, ar jų susirinksite šeštadienį, ar sekmadienį, ar kitą šventinę dieną. Knyga „52 sekmadienio pietūs“ – tai šventadienių valgiaraštis visiems metams! Jame rasite daugiau kaip 180 įvairių receptų: salotų, sriubų, antrųjų patiekalų ir, be abejo, desertų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    Dažnai didžiausi stebuklai glūdi mums po kojomis ir laukia, kol juos atrasime. Šiame iliustruotame žinyne ekologė Gintarė Karelina ir botanikė Sandra Saunoriūtė atveria skaitytojui duris į paslaptingą vaistinių ir prieskoninių augalų pasaulį, dalijasi žiniomis ir vertingais praktiniais patarimais.

    Žinyne aprašyta 100 augalų rūšių. Vieni iš jų savaime auga Lietuvoje ir yra nuo seno vartojami įvairioms reikmėms. Kiti atkeliavo iš svetur, yra auginami daržuose, gėlynuose, specializuotuose ūkiuose.

    Žinyne rasite lietuviškus ir lotyniškus augalų rūšių pavadinimus, informacijos apie jų kilmę, auginimo ir dauginimo būdus. Sužinosite, kokių naudingųjų medžiagų augalai turi, kokios jų dalys vartojamos, kada jas rinkti ir kaip paruoštas laikyti ilgiau.

    Rinkite, auginkite, tinkamai vartokite ir būkite sveiki!

    Į krepšelį
  • 11,99 

    Vaiva Lukošienė – visuomenės sveikatos ugdymo ir gyvensenos medicinos specialistė, medicinos kosmetologė, alergiška moteris, alergiško vyro žmona, auginanti alergišką sūnų – remdamasi asmenine patirtimi knygoje „Ačiū, ne – aš alergiškas“ dalijasi naudingais patarimais, kaip gyventi, jei esi alergiškas, ką daryti, kad išvengtum bemiegių naktų. Aktuali informacija, paguoda, patarimai ir receptai – visa tai ras alergiškas žmogus, ir alergiško vaiko mama, ir visi, kuriems tenka vienaip ar kitaip susidurti su šia, mūsų laikais vis dažnėjančia, būkle knygoje „Ačiū, ne – aš alergiškas“.

    Alergija – tai visai kitoks gyvenimo būdas, išbandymas ne tik alergiškam žmogui, bet ir jo šeimai; tačiau nustebsite, kiek problemų galima išspręsti kantrybe ir rūpestingumu! Knyga „Ačiū, ne – aš alergiškas“ pilna naudingų patarimų: kaip tvarkyti namus, kokią kosmetiką rinktis, daugiau kaip 100 receptų, pagal kuriuos galėsite pasigaminti patiekalų ir jų sudedamųjų dalių iš jums leistinų produktų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja, ieško tradicinių lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ – knyga, skirta visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, puoselėja jas, ieško autentiškų lietuviškų valgių receptų. Prof. Libertas Klimka supažindina su dvylikos svarbiausių kalendorinių lietuvių švenčių tradicijomis ir papročiais. Na, o vaišės lietuviui visada buvo svarbios, tad mėgstantys gaminti knygoje ras net 80 lietuviškų valgių receptų.

    Į krepšelį
  • 11,99 

    Jei mėgstate gaminti, ieškote naujų skonių, norite paragauti įvairių šalių patiekalų, „Pasaulio šalių virtuvė“ – kaip tik jums. Knygoje rasite net 200 receptų iš 20 pasaulio šalių: Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Austrijos, Gruzijos, Graikijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Maroko, Izraelio, Irano, Indijos, Kinijos, Tailando, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Meksikos. Čia rasite įvairių užkandžių, troškinių, sriubų, kepsnių, blynų, virtinių, pyragų, sausainių ir kitų patiekalų receptų.

    Į krepšelį
  • 12,99 

    Knyga „Desertai. 365 receptai“ – tai 365 saldumynų receptų rinkinys visiems metams.

    365 tradicinių ir šiuolaikinių desertų receptai, parengti profesionalių konditerių! Tortai, pyragai, pyragaičiai, sausainiai, bandelės, suflė, morengai, vafliai, pudingai, kremai, ledai, putėsiai, saldainiai – viskas, ką galime pasigaminti namuose iš įprastų produktų!

    Knyga nudžiugins tradicinių desertų mėgėjus ir tuos, kurie mėgsta sveikesnius desertus: su avižiniais dribsniais, kukurūzų ar grikių miltais, džiovintais vaisiais, riešutais.

    Gaminkite kartu su šeima, džiaukitės saldžiomis akimirkomis, ragaukite patys ir vaišinkite draugus!

    Į krepšelį
  • 10,99 

    Mamos receptų knyga – tai patys skaniausi valgiai, kuriuos gamino mama kiekvieną dieną ar laukdama svečių: mėsos vyniotiniai, šaltiena, įdaryti kiaušiniai, silkė, burokėlių, kopūstų ir kitokios salotos, įvairios sriubos, kepsniai, troškiniai, kugelis, blynai, virtiniai, duona, bandelės, tortai ir pyragai. Knygoje rasite  190 tradicinių ir šiuolaikinių patiekalų receptų visai šeimai.

    Į krepšelį
  • -20%
    -20%
    RIBOTA

    8,79 10,99 

    Knyga „365 dienos sode, darže, namuose“ skirta visiems, kas mėgsta sodinti, auginti ir prižiūrėti įvairius augalus sode, darže ir namuose visus metus. Knygoje – daug naudingų patarimų, kaip, kada ir ką sėti, kaip puoselėti gėlynus ir želdynus, kaip įsirengti darželį ar gėlynėlį balkone.

    Į krepšelį
  • 11,49 

    Dovilės Bajalienės ir Manto Bajalio, tinklaraščio „Skanios Bajalių šeimos istorijos“ ir kulinarinių knygų autorių, parengta tradicinių lietuviškų patiekalų knyga. Joje – beveik 100 lietuviškos virtuvės receptų: tradicinės sriubos, mėsos užkandžiai ir kepsniai, šaltieji ir karštieji žuvies, bulvių ir grybų valgiai, varškės ir miltiniai patiekalai, saldumynai. Rasite šaltibarščių, barštelių su ausytėmis, grybienės, agurkinės, alaus, žemuogių, mėlynių, kopūstų bei kitokių sriubų receptų. Sužinosite, kaip išsivirti skanios šaltienos, pagaminti karkos ar liežuvių vyniotinį, iškepti kibinus, grikainius, kugelį su rūkyta vištiena, šonkauliukų „kelmą“, kalėdinę žąsį, ištroškinti šernieną, paruošti Kūčių silkę ar kitą burnoje tirpstantį patiekalą. O kur dar naminės spurgos, žagarėliai, „Skruzdėlynas“, medaus tortas!

    Gaminkite ir vaišinkite! Tegul lietuviškos virtuvės patiekalai sukviečia į šiltus namus visą šeimą, draugus, padeda dalytis maloniais prisiminimais, įkvepia eksperimentuoti, ieškoti naujo skonio, džiaugtis kulinariniais atradimais!

    Į krepšelį
  • 10,99 

    Šokoladas – receptų knyga, skirta visiems šokolado mėgėjams, kuriems patinka gaminti, eksperimentuoti, smaližiauti ir vaišinti. Knygoje daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti įvairių  gardumynų: tortų, pyragų, sausainių, pudingų, kremų, saldainių, gėrimų su šokoladu.

    „Šokoladas man – stebuklo sinonimas. Jis visada beprotiškai susuka galvą, o jo kvapas pakerta kojas. Puodelis karšto šokolado, kuriame nuskendęs žiupsnis rytietiškų prieskonių, burnoje tirpstantis triufelis, iki paskutinio šaukštelio išlaižytas šilkinis šokoladinis pudingas… Tai visada užburia, suteikia laimės, pakelia nuotaiką, sužadina prisiminimus! Daugybė šaltų ir šiltų šokolado atspalvių, kiekvieną kartą kitokios stingstančio šokolado formos neleidžia sustoti…“ Taip apie šokoladą sako knygos bendraautorė, tinklaraščio www.duonosirzaidimu.lt, kelių kulinarinių knygų autorė Jurgita Vaskel.

    Knygoje rasite daugiau kaip 70 receptų, kaip pasigaminti tortų, pyragaičių, įvairių desertų ir net saldainių su šokoladu.

    Skanių atradimų!

    Į krepšelį
  • 9,99 

    EWOS WOŁKANOWSKOS-KOŁODZIEJ knyga su GENOWEFOS WOŁKANOWSKOS receptais Vilnius. Šeimos skonių istorija – tai Vilniaus krašto lenkų šeimos istorija, receptų knyga, savotiškas turistinis gidas po Vilnių ir jo apylinkes, mitybos tradicijų studija, netgi kalbos skirtumų tarp Vilniaus krašto bei Lenkijoje gyvenančių lenkų apžvalga.

    Knyga parašyta su meile ir humoru, kuris retkarčiais perauga į ironiją, verčiančią susimąstyti, giliau pažvelgti į save ir savo artimą.

    Kad geriau pažintume šį kraštą, anot autorės, reikia susėsti prie stalo ir ragauti. Jei norite pajusti valgių, kuriuos Ewos mama gamino savo namiškiams, draugams ir Lenkijos ambasados Vilniuje darbuotojams, skonį, tereikia atsiversti receptus – knygoje jų daugiau kaip 70! Gal Genowefos kugelis, paštetas ar žagarėliai primins jums jūsų namų skonį?

    Į krepšelį

Uždaryti
Pagal kainą
Kaina:
Atstatyti
Pagal autorių
Navigacija
Uždaryti

Mano krepšelis

Uždaryti

Mėgstamos prekės

Neseniai peržiūrėti

Uždaryti

Smagu jus čia matyti!

Jūsų asmeniniai duomenys bus naudojami užsakymo įvykdymui, patogesniam naršymui šiame tinklalapyje bei kitoms reikmėms, kurios aprašytos mūsų privatumo politikoje.

Jau turite paskyrą?

Uždaryti

Kategorijos